Domácí čokoládové pralinky - návod

29. prosince 2014 v 9:12 | Nia |  Návody
Nejprve jsem v Tescu koupila silikonové formičky na čokoládu ve tvaru hvězdy. Dále budeme potřebovat tabulkovou čokoládu - bílou, mléčnou a hořkou (50% kakaa). Kupovala jsem co nejlevnější, ale aby to byla vážně čokoláda - spotřebovala jsem cca 4 tabulky od každé barvy čokolády. Zkoušela jsem pralinky dělat i z čokoládové polevy, ale ta má asi jiné složení, protože vršek pralinky vůbec nedržel :/
A postup? Čokoládu si nejprve rozehřejeme ve vodní lázni. Voda pod čokoládou nám nesmí vřít, jinak se čokoláda může srazit a pak s ní už nic neuděláme. Čokoláda taky nesmí být úplně tekutá, aby nám ze stěn formy nestékala. Z vodní lázně ji proto sděláme zavčas. Pokud máme čokoládu moc tekutou, necháme ji trošku zatuhnout. Do formičky ji pak natíráme čistým štětečkem.



Čokoládu ve formičkách necháme zatvrdnout v ledničce a mezitím si namícháme náplň. Tady je čas pro kreativitu, protože vymyslet si můžete opravdu spoustu kombinací. My jsme jich letos vymysleli 10 a základem bylo v mnoha případech sladké mlíčko Salko. Smíchat se s ním dá mletý kokos, oříšky (my jsme měli vlašské, lískové a mandle), skořice, jahodové Frapko, rum, i čokoláda. Pokud byla náplň moc tekutá, zahustila jsem pomletými piškoty. Další verzí jsou mleté piškoty smíchané s marmeládou (měli jsme jahodovou a meruňkovou).


Po naplnění pralinky zalijeme až povrch čokoládou a opět necháme zatuhnout v lednici.


Nyní necháme pralinky zatuhnout opravdu důkladně, aby šli dobře vydělat a nepraskali.



Na vršku pralinek jsem udělala různé vzory, aby šli příhutě od sebe dobře odlišit.


No a nyní zbývá už jen pralinky naskládat do nějaké krabičky, ať už od bonboniéry nebo nějaké ozdobné apod. A potom si vychutnat jejich chuť :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama