Pečený čaj

28. prosince 2014 v 15:01 | Nia |  Nápoje
Pečený čaj děláme doma už tradičně před Vánoci a vydrží nám většinou až do léta. Na plech se nám vejdou cca 2 kg ovoce (vážené oloupané, bez pecek atd. - zkrátka připravené k jídlu), k tomu 2 citrony, 3/4 - 1kg cukru krystalu a koření podle chuti - my přidáváme skořici (jak vcelku tak mletou), hřebíček a fenykl. V troubě necháme 45 minut a poté hned plníme do čistých sklenic. Navrch můžete přidat trošku rumu (něbo jiného alkoholu), ale pokud budou čaj pít děti nebo řidiči, můžete vynechat.
Jinak ovoce se může použít prakticky jakékoli - my nejčastěji používáme pomeranče, mandarinky, jablka. Vyzkoušené už mám i hrušky a brusinky.


Ovoce na plechu před pečením


Cukr s ovocem na plechu promícháme


Tady jde krásně vidět, koli šťávičky ovoce během pečení pustí


A tady je už čaj ve sklenicích, nachystaný pod stromeček
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama